sales@zaribolova.com 0884 244 335
0,00 лв.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/abh44d3e/public_html/themes/zaribolova/template.php on line 150

Безплатна доставка

за поръчка над 200 лв.

Приключи

ТОП 5 полезни съвета за риболов с фидер

Страхотен улов благодарение на Метода фидер


дата: 22.09.2015

За да покажа точно какво може да се постигне с Метода фидера, днес аз съм седнал на един от включващите остров участъци на езерото Match на устършърските езера Larford Lakes. Това е един прекрасен район на този водоем, типичен за много от изкуствените (търговски) водоеми.

Избрал съм да замятам възможно по-плътно към отсрещния бряг, като днес замятах доста време, но изминаха цели 30 минути без да клъвне, когато започнаха да се виждат признаци, че в участъка има риба.Важно е да се даде време на този подход - често реакцията може да е незабавна, но понякога може да отнеме и известно време.

Наденицата Hook Bait е добър вариант в такъв момент, тъй като много риби я харесват Участъкът става все по-силен и по-силен, което означава, че трябва да ускоря процеса. Бойлитата-дъмбели са следващият и веднага след като превключих на тях, темпът на улов рязко се увеличи.
Методът е прост начин на риболов и като следвате моите съвети се надявам, че ще можете да уловите повече риба и да спечелите повече мачове.

1. Винаги използвайте калъп за сместа на Метода, за да гарантирате постоянен размер.2. Дънната захранка не е за пренебрегване.3. Късите поводи са важни, за да се подсили ефектът на самозакачне.4. Носете си различни поводи.5. Работете здраво и изградете силен участък с редовно замятане.
За да сте сигурни, че замятате възможно най-близо, преди началото на мача махнете повода и заметнете към острова. Поставете клипса на няколко фута по-навътре (по-късо) и добавяйте по няколко сантиметра всеки път, докато не започнете да замятате съвсем плътно до брега.

Тренирайте много и се доверявайте на принадлежностите си – замятайте уверено с поставен клипс на линията, тъй като здрави такъми означава, че може да замятате доста силно и не трябва да се притеснявате, че риболовните ви принадлежносто могат да се скъсат и да ви подведат.
Много от риболовците се борят с този аспект на замятането, но бъдете смели и фидерът ще кацне перфектно в непосредствена близост до острова.

ИЗГРАЖДАНЕ НА УЧАСТЪКА

Когато ловите на Метода фидер е важно да потрудите доста със замятането.Опитайте и се да замятате на всеки няколко минути, за да можете наистина да изградите участъка. Това е особено важно при замятане плътно до остров, тъй като там трябва да изградите участък подобен на този в крайбрежната зона, където рибата се храни уверено.

Рибите също така са привлечени от плясването на фидера във водата и приучването им към този шум също е голямо предимство.

В открити води това е още по- важно, тъй като се разчита на стръвта да привлече рибата, а не замятането към някаква особеност, край която рибата живее. През по-топлите месеци е добре да се замята на всеки две до три минути, а всеки пет до десет минути ще са достатъчни, когато е по-студено.

АНГЛИЙСКИ РИБОЛОВ НА ФИКСИРАН ВАГЛЕР

дата: 03.12.2015

ПОСТИЖЕНИЯ И НАГРАДИ НА МАКСИМ ДЮШЕСН САМО НА 20 ГОДИНИ : член на клуба на Франция U23 ;...

Най-голямата риба на Земята е синия кит

дата: 18.02.2015

Те са бозайници, които са напълно пригодени за живот във водата. Може ли да повярвате, че...

Стръв за бабушите – кастери или червеи?

дата: 11.04.2016

Пиер-Франсоа. Той депозира смес от бял червей и кастери, а след това, от време на време, коноп....