sales@zaribolova.com 0884 244 335
0,00 лв.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/abh44d3e/public_html/themes/zaribolova/template.php on line 150

Безплатна доставка

за поръчка над 200 лв.

Приключи

Рибата – мит и реалност

Рибата присъства в ежедневието ни по много странни, а понякога направо екстравагантни начини


дата: 12.03.2015

Дългият път, който изминава от водоема, за да се озове в чинията ни, е нищо в сравнение със значението, което има в живота ни. Тя е мистична, но и полезна, досадна понякога, но и необходима.

Древен езически символ, рибата е изобразявана от майсторите на фрески в Китай още от най-дълбока древност. Според традициите и философията на тази страна бързо подвижната и изящна риба е в състояние да омиротвори съзнанието и да внесе спокойствие в дама. Водата пък се схваща като символ на просперитет, и ако в жилището си имате аквариум, а в него плува златна рибка, това е гаранция, че никога няма да ви липсват пари. Напротив, ще печелите повече, отколкото ви трябват.

Интересно е и значението на рибите, които сънуваме. Тук естествено не иде реч за големите риби, които присъстват в сънищата на всеки един рибар. Рибата насън означава измама, кражба, а понякога направо загуба. Лошо е и ако се опитвате, сънувайки, да ги хванете с ръце. Тогава според българския съновник ви очакват скръб и огорчения.

Едва ли обаче ще бъдете много огорчени от присъствието на някоя скумрия в чинията ви. Хем вкусно, хем полезно. А и не само скумрията. Рибата би трябвало да е задължителна в менюто ни. Порция запечена на скара тлъста риба напълно покрива дневната нужда на един мъж от толкова ценните киселини, които регулират нивото на холестерола, предпазват от инфаркт и от всякакви проблеми, свързани със сърцето. В 100 г сьомга, например, се съдържат така ценните ненаситени мастни киселини омега-3, от които не се нуждаят само силните ни половинки. В менюто на вечната младост рибата присъства безапелационно. На остров Крит живеят най-много столетници. Познайте защо. Причината е в храненето на местните жители и добрата новина е, че ако започнем да им подражаваме, след две години всеки от нас може да намали с 60% вероятността да развие някое заболяване на сърдечносъдовата система. Консумирайки риба, ние не само ще се чувстваме по-добре, нои ще изглеждаме така. Мазните и тлъсти риби, за които стана дума малко по-горе, би следвало да присъстват в обедното ни меню, докато по-постните е добре да похапваме на вечеря. Протеините са ключът към доброто ни самочувствие и позитивното възприятие на света.

А той е толкова хубав и приятен, колкото си го направим.

Ваглер прът Daiwa Tournament Pro 12ft Waggler и макара TD-X 2508

дата: 18.02.2016

Ето какво казва редакторът на Match Fishing за тази комбинация. Ако използвате думите Daiwa и...

"Търмъчене" докара на рибар 1000 лева глоба от ИАРА - Русе

дата: 23.01.2016

Административният съд - Русе остави в сила решение №598/05.11.2015год. на Русенския районен съд,...

Един различен ден: спортен риболов за деца с аутизъм

дата: 25.09.2015

Те организират единственото по рода си състезание по спортен риболов на частния водоем край...