sales@zaribolova.com 0884 244 335
0,00 лв.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/abh44d3e/public_html/themes/zaribolova/template.php on line 150

Безплатна доставка

за поръчка над 200 лв.

Приключи

Как се вдява ластик?

Вдевачките с диамантено ухо са предназначени за вдяване на ластика през топ кита


дата: 21.09.2015

Ако топ китът е чисто нов и/или чист и сух отвътре, може и да не ви трябва вдевачка –просто пускате внимателно ластика отгоре и го изкарвате от другия край. Добър съвет е, като сменяте стария ластик, да вържете края на новия за него и да издърпате от другата страна.  
НАТЯГАНЕ
Обикновено ластиците са най-добре опънати, когато се прибират в топ кита без да „свистят” (да се прибират рязко). Не са много ситуациите, при които ластикът трябва да е прекалено натегнат, но от друга страна,  едва ли бихте искали и да провисва. Това би довело до оплитания, а освен това куката не може да застане както трябва в работно положение. Добрият риболовец би заделил малко време от сесията за фина настройка на ластика. Именно тук на помощ идва намотвачката-бънг!
Ластиците често се разтягат след  употреба, така че преди да започнете риболова, трябва да ги попритегнете. Най-лесният начин да го направите, е да накарате някой да хване конектора и на няколко пъти да се отдалечи от вас, докато извади ластика докрай.Няма съмнение, че най-популярните бънгове са тези с намотвачка. Освен че с тях се регулира натягането, но  можете да навиете и резервен ластик. Това е полезно, защото обикновено най-бързо се износват първите няколко сантиметра на ластика – около конектора. Трябва просто да развиете малко ластик и да вържете към конектора, без да се налага да сменяте цялата дължина.
Бънговете-намотвачки могат лесно да се обрежат с остър нож, така че да се плъзнат лесно в основата на вашата секция No 2 или No3. Трябва да се бутне достатъчно надолу, така че мъжката част да легне добре вътре, но не и прекалено, така че да не може да се извади и да ви трябва екстрактор.
ТОП СЪВЕТ
Ако случайно окастрите прекалено много бънга, увийте малко лента за електроизолация около него, за да увеличите диаметъра.

Доказателство, умножено по три!

дата: 10.11.2014

Има толкова и най-разнообразни видове, че новакът би се объркал. За да ни помогне Жил помоли за...

Самън Уилсмор и неговите съвети за подхранването

дата: 17.09.2015

В тях има и една голяма шепа скуат, но слагам и щипка бели червеи. Трябва да отбележа нещо важно,...

Лудият професор

дата: 14.10.2015

Базираната в Телфорд фирма Sonubaits постигна огромно пазарно влияние от стартирането си преди...