sales@zaribolova.com 0884 244 335
0,00 лв.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/abh44d3e/public_html/themes/zaribolova/template.php on line 150

Безплатна доставка

за поръчка над 200 лв.

Приключи

ДА ПОКОРИШ УАЙТ АКРС

Дес Шип и Хари Билинг имат плашеща репутация на корнуолския комплекс Уайт Акр


дата: 08.12.2015

Репутацията на Des Shipp (Дес Шип) и Harry Billing (Хари Билинг) на тази петорка от водоеми е направо плашеща! Те спечелиха по £25,000 парична награда всеки, а единият дори и на два пъти и с право можем да ги обвиним за над 30 участия на финали на фестивали, 10 от които победи!

Априлският фестивал често сигнализира за началото на летните водоеми. Но от гледна точка риболов са първите фестивали на годината, през които се позволяват пелети. И Дес, и Хари мислят, че това драматично променя нещата от фестивала Bait- Tech, който се провежда месец преди това и на който пелетите не са решение.

Pollawyn

Дес Шип казва: Тъй като повечето езера и участъци са доста различни, се изисква разнообразие от подходи и тактики

Дес Шип

Възраст:42 г.

Живее в: Bristol

Спонсори: Preston Innovations, Sonubaits

MF казва: Рекордът на този гризач на моркови е невероятен!

Ако има остров във вашия участък, тогава Методът фидер и 2mm пелети и закачена на лента 6mm пелета или царевица на косъм са страхотна начална тактика и вероятен печеливш на мача. Особено на фестивала Dynamite Baits първият от априлските събития на годината, рибите похапват доста пелети, така че тази тактика е нещо задължително за арсенала ви.

Използвам малък 30g Preston Innovations проходен метод фидер с 4in 0.17mm Reflo Power повод към кука 16 или 18 PR 36 с лента за стръв.

Риболовът на къса линия на щека е направо убийствен, особено на място, познато като високия бряг на този водоем. Тъй като езерото е доста дълбоко и на места стига до 10 фута, ви трябва позитивен, стабилен монтаж, който да се справи. Плувка 4x16 или 4x18 Preston PB Carp 5 е просто билет за победата заради тялото с обърната форма. Аз използвам основна линия 0.17mm към повод 0.15mm и кука Preston PR 456, ако риболовът е малко по-труден, 0.13mm повод към по-леката PR 478 кука. Що се отнася до ластиците, използвам кух 13 или 11 Hollo с пулър бънг или пулър кит, така че да имам контрол над риби с по-големи размери, които очаквам да ловя тук - до 5 – 7кг!

Тъй като езерото Pollawyn е с уникална форма, тук също има „ръкави“ които да се използват. Ако се окажете тук, подходът ви трябва да е съответно настроен.

Риболовът често е по-труден в ръкавите, на които се изисква по-ниско тегло на улова за победа в секция. Ще захраня със смес от микропелети и 4милиметрови с цел скимер и F1. Много от островчетата на ръкавите могат да бъдат достигнати с щека, но аз предпочитам да намеря дълбочина от 1.5м, което често е на над метър от острова, като концентрирам усилията си там. Опитът ме е научил че риболовът към средата на водоема, можеш да изпуснеш F1, но скимерите обичат да се хранят на 1.5м дълбочина по дължина на островите.

Кастерите в крайбрежните участъци за сребриста риба са ми извадили доста риби в безброй секции на това езеро – просто е пълно с тях! Много от риболовците ги пренебрегват в полза на шарана, но аз обичам да трупам тегло на улова с тях (често в средата на мача) като ловя на кастери на топ четири. Тук мога да подхранвам на ръка и така да добавя 10, че дори и 15кг към теглото на улова, тъй като има едри бабушки, костур и хибриди!

Последно – крайбрежната линия! За нея използвам дънна захранка Sonubaits Tiger Fish, тъй като пуска млечнобял на цвят облак, който привлича шаран, тъй като е за скимери. Участъкът ще ви подскаже къде можете да ловите така, но в ракавите се случва от само себе си.

Wite Acres

White Cross,

Newquay,

Cornwall TR8 4LW

01726 862100

www.news-reel.com

Trelawney

Дес Шип казва:

Trelawney може да е малко темпераментен на фестивалите, но за да успеете да се справите, трябва да се научите да го завладявате.

Тук съм имал значителен успех с риболова на пелет фидер, а не толкова с метода фидер. За целта използвам същата храна и закачвам стръв като при метода фидер.

Топ-пет линията с месо е абсолютно задължителна, както и на повечето езера тук.

За да може тази линия да сработи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да я подхранвате непрекъснато с шест до десет кубчета, така че не се обезсърчавайте, ако се пробвате по-рано, а те не са там. Просто подхранвайте и гледайте да извадите някоя едра риба по-късно. Добър съвет е да използвате както 6mm, така и 8mm кубчета месо, тъй като малките сребристи риби могат да са истински проблем! Ако се случи това, подхранвайте с по-големи кубчета по шест парчета всеки път.

Ако предния ден резултатите са били слаби, линията на 13m на пелети може да е добър вариант. Тук ще подхраня с 4mm и 6mm пелети с цел да извадя F1 и шаран на лек монтаж 4x12 с броеница от разделени помежду си сачми (ако вятърът позволява).

Изборът на Себастиен - революционни прашки на DRENNAN

дата: 24.11.2015

Магазини : вижте на сайта за списъка на магазините дистрибутори.4 модела : Ultra soft (синьо) -...

Алън Скоторн: Няма лека победа!

дата: 13.05.2015

Дейв Харел: Дик Клег (Dick Clegg) пое длъжността на мениджър на английския отбор в средата на...

Риболов с близалка на река

дата: 21.01.2016

Без никакво съмнение от 2000-та година насам риболова с близалка на реки бележи тенденция на все...